Добро утро, София!

Животът

28-04-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Ето, че преполовихме работната седмица

Добро утро във втория работен ден. Ето, че работната седмица е почти преполовена. Защо ли? Нима забравихте, че петък (1 май) е неработен ден? Е, ние не сме и живеем с утехата, че остават само още два работни дни и ей я бленуваната почивка. А за тези, които не могат да дочакат празниците – спокойно, намерихме повод за празнуване. Ако се казвате Виталий или Витан – честит имен ден! Ако ли – не, дано познавате някого с това име, за да ви почерпи.

Ако случайно не намерите познат с подобно име, винаги можете да отбележите Деня на залесяването. Е, вярно, че той се отбелязва чак в американския щат Небраска, но нали се стремим да подражаваме на американците – защо да не празнуваме заедно с тях?

В случай че сте от хората, които тачат преди всичко българското, то днес има защо да се чувствате горди българи. На днешната дата през 1867 г. Панайон Хитов преминава от Румъния в България с чета, на която знаменосец е Васил Левски. Какъв по-хубав повод за гордост и празник?!

Не че искаме да ви помрачим празничното настроение, но трябва да Ви предупредим, че времето днес не е в най-добрата си светлина. Изглежда, че времето е всичко друго, но не и постоянно, защото днес се очакват дъжд и светкавици.

И ако навън има реки от вода (дано да не се случи), то кранчетата в няколко столични квартала ще останат на сухо. А къде точно няма да има вода – може да прочетете ТУК. И като че ли не стига това, ами от 7 до 20 май 8 квартала ще останат без топла вода. Това е все още далеч, обаче имайте едно наум, за да бъдете подготвени, ако живеете в някой от засегнатите райони. Ако случайно Ви се е разминало и при вас кранчетата няма да пресъхнат, то не се радвайте предварително, защото цели 17 района ще останат на тъмно.

Дано местоработата Ви е в един от районите, в които няма ток. Не за друго, а за да не се налага да ходите дотам. Разбира се, не желаем да бойкотираме работния процес, но искаме да Ви спестим проблема с придвижването до офиса, защото от вчера 4 автобуса се движат с променен маршрут.

Както и да е! Дали ще трябва да търсите алтернатива, за да стигнете до работата, или няма да имате възможност да си направите кафе вкъщи, или да си вземете душ – всичко може да бъде причислено в графа „бели кахъри”. Все пак да не забравяме, че най-важното е да бъдете положително настроени и усмихнати. Затова екипът на Sofiautre Ви желае усмихнат и ползотворен ден!