Откри се най-голямата детска площадка в Генерал Тошево

Стойността на съоръжението надхвърля 23 000 лв.

    Днес, официално бе открита най-голямата детска площадка в Генерал Тошево. Тя е разположена в двора на Ученическо общежитие и отговаря на всички съвременни норми за сигурност и пълноценно прекарване на времето за най-малките  жители на града. Стойността на съоръжението надхвърля 23 000 лв.

    Откриването на площадката бе водено зам.– кмета на община Генерал Тошево  Георги Георгиев. Той, заедно с главния архитект и едно от присъстващите деца прерязаха лентата на детския кът в центъра на града, след което последва тържествено освещаване на обекта от отец Тодор. Деца от ОДЗ «Пролет» поздравиха гостите на откриването с рецитал и песни.

    Инициативата на Общинското ръководство за изграждане на модерното съоръжение срещна пълно одобрение сред общинските съветници и в края на 2014 година бе приета с пълно мнозинство при гласуването в местния парламент. За целта от бюджета на общината бяха заделени 100 000 лв. С тях, освен, че се изгради детската площадка в Генерал Тошево, ще бъде обезпечено и финансирането на още 9 подобни съоръжения за игра – 4 в общинския център и 5 в средищните села. 

    Предвижда се детските площадки да включват широка гама от модули за игри на деца от 3 до 12 години – катерене, пързаляне, люлеене, лазене, така че те да развият по оптимален начин своята двигателна активност. Изискване към част от комбинираните съоръжения е да са достъпни и за деца с ограничени двигателни функции. С оглед създаване на максимална безопасност  настилките също ще бъдат ударопоглъщащи и ще предпазват при падане и подхлъзване.