Бъдещето на "Черноморец" - мъгла, съветниците се изпокараха

Мисия Бургас

28-04-2015, 14:32

Снимка:

снимка, e-burgas

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Комисия от юристи решава съдбата на "Черноморец"

Футболният клуб беше сравнен днес на сесия с КТБ

Футболният клуб „Черноморец" Бургас е жертва на кражба и заради това трябва да бъде известена прокуратурата - заяви общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров. Той сравни задлъжняването на дружеството с фалита на банка КТБ и нарече отбора „бургаското КТБ".

Бургаските общински съветници за пореден път обсъждаха драмите в дружеството, които приковават погледа на бургазлии вече месеци наред.

По време на заседанието бяха очертани мерките, които ще трябва да бъдат взети за спасяването.

Първо общината, която е съакционер в дружеството заедно с „Петрол” холдинг, ще предложи нов съвет на директорите. В него съветниците решиха да попаднат Иван Притъргов, Мирослав Йорданов, Тома Томов, Иван Цанев и Еролин Кючуков, който е бивш вратар и треньор в „Нефтохимик”, и треньор в „Черноморец”. Тези кандидатури бяха издигнати от комисията, съставена от съветници от всички групи, която се опита да оправи кашите в дружеството.

Предложението в съвета на директорите да попадне Кючуков ядоса опозицията, тъй като то било направено в последния момент. Освен това бившият вратар бил съпруг на бургаския прокурор Калина Чапкънова, която до сега не показвала никакво желание да разследва случващото се в дружеството. Според Георги Дражев пък Кючуков бил свързан с Митко Събев и щял да бъде троянски кон в съвета.

Въпреки доводите мнозинството гласува предложените от комисията имена.

Предстои обаче да стане ясно дали те ще бъдат вписани в съвета на директорите. Промяната в състава трябва да стане по време общо събрание на дружеството, което обаче трябва да бъде извънредно.