29 април: Майсторство и професионализъм

Хороскоп

28-04-2015, 19:00

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна в Дева. Астрологична картина на деня.

В деня на Меркурий - сряда, традиционно би следвало да се фокусираме върху организационни, интелектуални, делови и здравни въпроси, а днес Луната в Дева допълнително подчертава това условие и ни обещава, че при изпълнението му ще изпратим деня доволни от себе си. В случай че си позволим обаче да разхищаваме безотговорно времето и енергията си, в края на деня неудовлетворените желания и незадоволените нужди могат да ни въвлекат в истински емоционален катарзис. При това, именно онази част от тях, касаеща интелектуалните и материалните ни потребности. Не се притеснявайте, че прагматичните настроения и нагласи могат да ощетят по-чувствените аспекти на живота. Любовните взаимоотношения, взаимността и разбирателството във взаимоотношеннията днес не са приоритет нито на небето, нито на земята, а фокусът върху тях ще носи по-скоро разочарование. Затова не плувайте срещу течението, а просто се синхронизирайте с рационално-прагматичния характер на Девата и се опитайте да извлечете полза от това. А ползи със сигурност ще има - най-вече в материалните аспекти на битието.

Прекарайте деня активно и се опитайте съзнателно да контролирате слабостите си. Концентрирайте се върху развитието на собствените си знания, умения и таланти и не пропускайте поводи и възможности да предложите услугите си. Освен всичко друго, това може да се окаже инвестиция в бъдещето ви, в случай че откриете източник на допълнителни доходи. Денят е подходящ за важни срещи и уточняване на подробности, касаещи текущи и бъдещи начинания. Ще можете да постигнете съгласие по принципни въпроси. Не пропускайте възможност също да решите дълго отлагани въпроси или задачи. Въпреки че ще ви се наложи да действате не по волята на сърцето си, а по необходимост, резултатите ще ви донесат чувство на удовлетворение и ще ви позволят да се зарадвате на плодовете на труда си.

Работа и бизнес

Денят е благоприятен за всякакви дейности и начинания, в които се налага да разчитаме на добра организация, внимание към детайла и наличието на интелектуален и физически потенциал. На успех ще се радват всички финансови въпроси и операции, сделки и разплащания, особено от по-крупен, инвестиционен характер. Бъдете професионалисти и проявете майсторство дори и в най-рутинните и обикновени задачи.

Здраве, хранене и красота

Днес грижите за здравето и външния вид трябва задължително да намерят място в дневния ви график. Съобразете ги с нуждите си. Липсата на отговорност към тялото и здравето в последствие може да се превърне в сериозен проблем. Следва да имате също така предвид, че тялото може да реагира остро както на непознати храни, така и на непознати козметични средства. Не си правете експерименти, особено с външния вид, тъй като резултатите дори и да бъдат смайващи за другите, могат да се окажат разочароващи за вас, а това със сигурност няма да се отрази добре на самочувствието ви.