Михайлови: Футболната фамилия на България

УЕФА обърна специално внимание на трите поколения вратари

Официалният сайт на УЕФА в последно време доста се заглежда по българския футбол. След като наскоро посвети специален материал за Димитър Бербатов и още един за успехите на българските футболисти в Европа, сега във фокуса на вниманието и попадат фамилията Михайлови - Бисер, Борислав и Михайлов.

От УЕФА направиха обзорна публикация за най-големите футболни фамилии на Стария континент и именно семейство Михайлови са посочени като най-голямата "династия" в българския футбол.

„Има три поколения вратари Михайлови в България – Бисер, Борислав и Николай. Бисер има спечелени четири титли в Български титли и три национални купи с Левски, клубът, в който най-големият му син Борислав прави дебюта си във футбола през 1981, на 18 години. Сега президент на Българския футболен съюз, „Боби“ печели три титли и блести за България на световното първенство през 1994 година в САЩ.

Братът на Борислав – Руслан е треньор на вратарите в Левски, докато синът му Николай, който е български национал, започнал кариерата си също от Левски. След успешен престой в Твенте, Николай, който става Играч номер 1 на България през 2011, в момента е в Турция, където играе за Мерсин“, написаха от сайта на УЕФА.

Наред с Михайлови е обърнато внимание и на семейство Азар в Белгия, Чарлтън в Англия, Боатенг в Германия, Лаудруп в Дания, Литманен във Финландия, Малдини в Италия и др.