Тежка охрана в столицата заради мача Левски-Лудогорец

Вратите на стадион „Георги Аспарухов” ще бъдат отворени в 17.15 часа

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред по време на футболната среща между отборите на Левски и Лудогорец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Срещата от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България започва в 18.45 часа на стадион „Георги Аспарухов”.

В стадиона опазването на реда е поето от частна охранителна фирма. Ангажимент на столичната полицията е само охрана на агитката на гостуващия отбор, уточняват от СДВР.

Полицейските служители ще следят и за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на столичния град. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще проверяват за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, както и чадъри).

Поради малкия брой входове и за да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 17.15 часа.