Любо Пенев за ЦСКА: От криза се излиза с победи

Момчетата трябва да слушат и изпълняват

Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първата си пресконференция след второто си завръщане на "Армията“.  Пенев подписа договор до края на сезона, като според ръководните фактори в ЦСКА заплатата на футболиста ще бъде символична.

„Да не говорим за условия. Не забравяйте, че аз съм израснал в този клуб. Развитието ми започна в този клуб и благодарение на него успях да реализирам кариерата си в чужбина. Клубът е криза. Искам от треньорския щаб и футболистите да завършим силно и да се класираме в Европа. Работа, работа и пак работа. Не е сложно, простичко е. За да излезеш от криза трябват победи. По никакъв начин не се излиза от криза. Момчетата трябва да слушат, да изпълняват. Времето ни е много късо и ни предстои сериозна работа. Всеки трябва да мисли, че най-лесния начин е минаването през победа“, коментира Любо Пенев.

„Интересуват ме само тези пет  мача. След това не знам какво ще стане. Рано или късно нещата ще се подредят в ЦСКА. Конкретно ме интересуват само срещите до края на първенството. Сега направихме разговора и сме стигнали до някакви общи точки. Предлагам да не говорим за пари. Изненадани са всички. Няма договорки между треньорския щаб и ръководството. Ситуацията е тежка за клуба и отбора. Концентриран съм върху това как ще тренираме и как ще играем. Другото е за собствениците, директорите и ръководството. Ще се опитаме да направим всичко, което е по нашите сили“, продължи специалистът.

„В месеца има пет мача, една физическа форма не може да се оправи за 2-3 седмици. Надявам се, че нещата се получат и ще завършим там където трябва. Гледал съм футболистите отстрани и съм сигурен, че имат качества. ЦСКА притежава добри футболисти, въпросът е как да се реализира този потенциал в мачовете.Не ме притеснява нищо.“ заяви Любо Пенев.