Чака ни топъл четвъртък

Животът

29-04-2015, 17:28

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10-те най-любопитни факта за вятъра

10 любопитни факта за 2015 г.

Вятърът ще бъде значително по-слаб

Последният ден от месеца дава най-доброто от себе си, за да остави все пак някакъв приятен спомен от април, през който станахме свидетели на менящи се с часове условия – от сняг, през дъжд, та чак до летни температури.

В четвъртък ще се радваме на температури, вариращи между 5 и 21 градуса. Вятърът ще намалее значително в сравнение с вчерашния – ще бъде само 1,6 метра в секунда. Облачността също ще намалее, а вероятността за валежи ще е само 22 процента, според прогнозата на sinoptik.bg. За сметка на това UV индексът ще бъде по-висок от обичайното, така че сега е моментът, в който може да замените чадъра със слъцнезащитен крем с висок фактор.

Изгревът на 30 април ще настъпи в 06.23 часа, а залезът ще бъде в 20.25 часа. Денят ще продължи да расте още известно време, а в четвъртък може да се радваме на светлина, която ще трае цели 14 часа и 2 минути.

Луната все повече наближава пълнолунието. Осветеността на небето достига 87 процента. Не ни стига дългият ден, а и вечерта ще бъде светла. Небесното тяло ще остане в зодиакалния знак на Дева.