Няма официална информация за терористична заплаха, заяви Бъчварова

Крими

30-04-2015, 15:14

Снимка:

n/a

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Столичното училище "Димчо Дебелянов", по-известно като Еврейското, е затворено по решение на директора

Няма официална информация относно заплахата от терористичен акт, насочен към България, подчерта днес вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност", каза Бъчварова.

Във връзка с информация за затворено еврейско училище, тя обясни, че това е решение на тези, които се занимават със сигурността на училището и имат такива правомощия да предложат на директора какво да направят. Припомняме, че в сряда учителки, пожелали анонимност, потвърдиха информацията, че в столичното 134 СОУ "Димчо Дебелянов", по-известно като Еврейското, часовете за четвъртък са отменени, поради мерки срещу тероризъм в България. 

Според ученици в сряда охраната проверявала всеки влизащ в сградата и разяснила на децата как да реагират при заплаха.

От дни полицаи са инструктирани за повишена бдителност около места с голямо струпване на хора в София и големи градове. Мерките, предприети в целия ЕС, били заради информация за убийството на Абу Бакр ал Багдади, лидер на "Ислямска държава".