Ремонтират тротоарите по бул. „Дондуков”

Мисия София

30-04-2015, 15:51

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пренареждат стогодишните паветата по бул. “Дондуков”

Редят наново паветата край "Шипка"

Ще бъдат подменени и навесите на спирките на градския транспорт

Централният столичен булевард „Дондуков” ще бъде ремонтиран. Реконструкцията му ще включва пренареждане на паветата, като те ще бъдат оставени, за да може да се запази и характерният дух, който съществува в центъра на София. Също така предстои и ремонт на тротоарите, ще бъдат подменени и навесите на спирките на градския транспорт. Това заяви пред БНР кметът на столичния район „Оборище” Йорданка Фикирлийска.

По думите й през месец май са предвидени още ремонтни дейности на ул."Васил Друмев" и "Христо Ковачев". През следващите месеци пък идва ред на ремонти по ул. "Силистра", "Султан тепе", "Връбница", "11 август" и др.

Фикирлийска заяви, че през 2014 г. са били ремонтирани някои от вътрешнокварталните улици в района - "Дунав", "Панайот Волов", "Врабча.

Кметът на „Оборише“ припомни за предстоящия втори етап от пролетното почистване – след 16 май. Фикирлийска подчерта, че има готов проект за обновяване на пространството около паметника на Васил Левски, но най-вероятно ремонтът ще се осъществи догодина.