Григор Димитров след победата: Все едно играех вкъщи

64 минути се оказаха достатъчни за Григор Димитров да спечели първия си мач на турнира в Истанбул

Българският тенисист Григор Димитров даде пресконференция след победата си над Андрей Голубьов в мач от втория кръг на турнира в Истанбул. Гришо благодари на българските фенове за подкрепата и призна, че все едно е играел вкъщи. В същото време стана ясно, че мачът му от 1/4-финалите на турнира ще бъде утре след 17:30 часа. Съперник на българина ще е Иван Додиг и Душан Лайович.

„Днес на корта видях много български знамена, което бе страхотно. Благодаря на феновете за подкрепата. Чувствах се все едно играех вкъщи. Надявам се, че ще мога да зарадвам българските фенове с още победи“, заяви Григор Димитров.

„Условията не биха приятни за игра. Беше малко студено. Мисля, че направих достатъчно, за да спечеля двубоя си днес. Вече пренасочвам мислите си за утре. Няма значение дали ще играя срещу Додиг или Лайович“, призна българският тенисист.

„Преди година беше титлата в Букурещ, но да се надяваме, че този път ще взема тази от Истанбул. Шансовете са на моя страна. Това внася малко напрежение, но на мен това чувство винаги ми е харесвало“, сподели Гришо.

„Ще бъде страхотно, ако България успее да организира турнир на АТР. Не знам дали това е възможно да се случи, но ако се случи, ще бъде страхотно“, коментира първата ни ракета.