Мъже теглят джип, натоварен с мажоретки

Животът

02-05-2015, 08:49

Снимка:

Facebook

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезанието е част от програмата за днешния празник на с. Иганово

Днес пловдивското село Иганово празнува. Жителите отбелязват по традиция своя ден на 2 май. Част о тпрограмата за празника включва избиранетона най-силната жена , е съобщил за Дарик кметът Стефан Данчев.  В състезанието за първи път се включват жени и те ще трябва да демонстрират своите умения по вдигане на щанги. Осигурени са парични награди, купи, медали и грамоти. Най-силните мъже обаче ще бъдат определени след като се справят с предизвикателството да теглят джип, натоварен с мажоретки. Ще има и състезание по канадска борба,  допълни Данчев.

Традиционният от последните години за  Иганово мотокрос  няма да се провежда , тъй като няма необходимите условия подобно състезание. Почвата е чакълеста, има много камъни и се вдига  се много прах, уточниха от кметството.

По думите на кмета на селото, станало известно напоследък  с взрививете на боеприси, ситуацията вече е по спокойна. Животните вече могат да пашуват в зоната около площадката на ВМЗ-Сопот, а стопаните на розовите насаждения имат възможност да обработват.

Надяваме се на хубаво време, за да можем да прануваме, каза Данчев. След състезанията на площада в центъра на селото ще има концерт на оркестър „Бисери“.