Почина пловдивският журналист Стоян Сукарев

Животът

02-05-2015, 12:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Той е автор на сборника с разкази "Мъка по лъв", на романа "Червеният аромат" и на краеведската монография "Книга за Брезово"

На 61 г. след кратно боледуване почина дългогодишният пловдивски журналист Стоян Сукарев, съобщи "24 часа". Коварната болест го покоси на 1 май. Хората, с които е работил, са попарени от трагичната вест. Стоян е роден на 20 август 1953 г. в Брезово. Първоначално преподава по български език и литература в родния си град, където се превръща в любимец на учениците си. След това започва работа като журналист в пловдивския вестник "Отечествен глас", впоследствие преименуван на в. "Глас". Там Стоян оглавяваше отдел "Култура". Автор е сборника с разкази "Мъка по лъв", на романа "Червеният аромат", отличен през 1999 г. с наградата "Пловдив", и на краеведската монография "Книга за Брезово". Дълги години работеше в пресцентъра на "Международен панаир". Деликатен, възпитан, човек с висока култура - така ще го запомнят колегите му.

Двадесет и два дни не достигнаха на Стоян, за да види дъщеря си Теодора абитуриентка. Синът му Видин Сукарев е историк и преподавател в Аграрния университет. Погребението е на 3 май от 12 часа в траурния парк на "Рогошко шосе" в Пловдив.