"Двореца" - Балчик представен на Европейски панаир на замъците

Добрич Лайф

02-05-2015, 13:00

Снимка:

снимка, holidayecho.com

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Балчиклии искат по-добра инфраструктура

На форума се представят 20 замъка от Румъния, Унгария, Чешката Република, Испания и Македония

Културен център „Двореца” – Балчик се представи на първото издание на Европейския фестивал на замъците и дворците, който се провежда в румънски град Хунедоара.Домакин на това мащабно събитие е най-посещаванитя румънски замък - Корвин, разположен в покрайнините на град Хунедоара. Там е бил държан като затворник граф Дракула.

На форума се представят 20 замъка от Румъния, Унгария, Чешката Република, Испания и Македония, а ДКИ КЦ "Двореца", като част от Архитектурно-парков комплекс "Двореца" – Балчик, е единственият български участник, пише Дарик. На специален щанд културният институт представя историята, архитектурата и ландшафта на Двореца като отлична дестинация за категориите туристи, посещаващи такива обекти.

Европейският панаир на замъците Хунедоара `2015 беше официално открит от кмета на града Виорел  Арион. Той и официалната румънска делегация посетиха всеки един от представените на панаира участници, като пред българския щанд бе изключително показано топло  приятелско  отношение,  свързано с присъствието на единствения български участник.