Бургазлийка видя на живо разцепването на земята в Непал

Животът

02-05-2015, 13:26

Снимка:

снимка, asia.actualno.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добре са двамата българи в Непал, с които нямаше връзка

Татяна Матева е станала свидетел на ужасяващите картини от труса

Бургазлийката Татяна Матева е била един от българите, преживели ужаса от земетресението в Непал. „Бях в едно кафе в Катманду с много приятели от курса по медитация, на който бях. Почнаха да се клатят чаши, помислих си, че минава голямо превозно средство, което е разклатило сградата. Уплаших се, настъпи паниката, в първия момент не знаех какво да правя, опитах се да се скрия под масата. Извикаха да излизаме от сградата. Първият трус беше около една минута, но изглеждаше много дълго. Бяха паднали много стълбове, хората бяха в паника”, разказа тя в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова тв.
Според нейния разказ групата по медитация, на която тя е присъствала се е събрана на намиращ се наблизо паркинг.
„Видяхме,  че  там не може да падне голяма сграда и да ни затисне. Успях да се обадя на родителите си.  Аз не знаех дали съм добре, но исках да се свържа с тях и да им кажа това. Обаждах се от местен телефон и беше голям късмет. После беше втория трус. Земята беше почнала да се раццеплва, това ми беше големият страх. Приятелка от Чили ми даваше кураж. Тя успокояваше цялата група. Ние не знаехме дали ще оцелеем. Страхувахме се, че ако настъпи паника, ще бъдем затрупани дори от хора, успяхме да се преместим в Кралския дворец на Катманду. Стената му беше разрушена и успяхме да влезем и да пренощуваме на земята”, каза Татяна.
Тя предпочела да напусне страната като гражданин на Великобритания, тъй като има двойно гражданство и британски паспорт. „В неделя в късния следобед успяхме да се придвижим. Знаех, че държава като Англия би ми помогнала повече в случая”, каза тя.