Десетки върху ролери се отправиха от Русе към Букурещ

Животът

02-05-2015, 15:39

Снимка:

снимка, фейсбук

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Графити изложба, скейт шоу и ролери под наем за екоседмицата в Бургас

Ентусиасти от над пет български града показаха умения и страст към движението на мини колела

Ентусиасти от почти цяла България се събраха в Русе, за да покарат ролери в градски условия. Инициатор е групата "Да караме заедно ролери" в социалната мрежа фейсбук, която за четвърта година събира съмишленици от София, Пловдив, Бургас, Варна, Пазарджик, Русе в различни градове в страната именно с тази единствена цел.

"Започнахме през 2011 г. и карахме ролери заедно в София, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Плевен. С годините ставаме все повече. През 2012 г. направихме голям ролер фест в Бургас, а по-късно Ивайло Николаев организира подобен и в Русе, заедно с Общината. Междувременно решихме да съчетаем идванията ни в Русе с пътуване и до Букурещ. Там караме в двата големи парка - Младежкия и Херастрау", сподели пред "Топ новини", Калин Стайков.

Групата се събра вчера в Русе и след малка "загрявка" пред Операта днес замина именно за румънската столица, където е планирала градско каране на ролери.

"През миналата година имаше голям ролер фест в Русе със състезания, но решихме, че по-неформалния вариант е по-добър. Чуваме се по телефоните, правим събитие във фейсбук и се събираме", каза още Стайков.

Той коментира, че единственото, което ги спира е лошото време понякога, затова и следят постоянно прогнозите. Според него, условията за каране на ролери са най-добри в Бургас, където в Морската градина и в града има и съответните алеи. В София и Пазарджик също са създадени подходящи условия за придвижване по този начин.