Училища и детски градини ще са част от глобалната седмица за безопасност на пътя

Мисия Добрич

02-05-2015, 17:00

Снимка:

снимка, burgasinfo

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национална олимпиада по астрономия в Добрич

В Добрич ще се проведат редица събития, свързани с опазването на децата

През следващата седмица от 4 до 10 май ще се проведе Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН. През тази година мотото е „Спаси живота на децата“.
Идеята за провеждане на седмицата е да подкрепи набелязаните цели на десетилетието за активни действия по безопасност на движението по пътищата.
В световен мащаб всеки ден 500 деца губят живота си, което се равнява на учениците в едно училище. В България през миналата година при пътни инциденти са загинали 33 деца, а повече от 1000 са ранени. След 2007-ма и 2013-та година, сега отново ще се проведе глобална седмица за пътна безопасност, чиято цел е промяната на ситуацията по пътищата.
От 4 до 10 май, за всеки ден от тази седмица, са планирани мероприятия на територията на цялата страна, които ще акцентират върху това, че водачите са отговорни за живота на децата, които возят. 
Официалното откриване на Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН ще е на 4 май. В Добрич ще се включат училища, детски градини и неправителствени организации.