Часовникът на „Епъл” има проблем с татусите

Поставен върху татуирана кожа, умният часовник вади бъгове

Часовникът на "Епъл" е последният писък на технологичната мода. От компанията твърдят, че умните часовници ще са неизменна част от бъдещето на високите технологии и тепърва ще стават масови.
Все пак обаче започнаха да излизат първите бъгове, с които фирмата ще трябва да се справи в следващите модели. Един от тях е, че часовникът не работи добре, ако е поставен върху ръка с татуси.
В такива случаи часовникът губи контакт от време на време, а също така показва ускорен пулс. Освен това, поставен върху ръка с татуировки, часовникът моментално иска въвеждане на ПИН код.

От „Епъл” потвърдиха, че промени в кожата, например, някои татуировки могат да повлияят на начина, по който сензора на "умния часовник", отчита сърдечната честота. Работата е в това, че мастило, рисунки или промяна в интензитет на кожата могат да блокират светлината от сензора, което се отразява на показанията.

Преди това компанията обяви, че в работата на джаджата е намерен сериозен недостатък: мотора на вибрациите с помощта на който на часовника трябва да информира притежателя за получаване на нова нотификация, не работи правилно.

Предварителни поръчки за Apple Watch започнаха на 10 април а, световни продажби започнаха след две седмици. Въпреки това, не се наблюдава типичния пик на продажби и безкрайни опашки, които обикновено съпътстват старта на новата продукцията  на „Епъл”.

Моделите на "умните часовници" се предлагат в три серии: Watch Sport в корпус от алуминий, Watch от неръждаема стомана и Watch Edition в 18-каратово жълто или розово злато.
Ако имате татуировки по китките, поне засега можете да преосмислите идеята за новия часовник на "Епъл".