Хотелиери и туроператори са притеснени за руските туристи

Общество

04-05-2015, 14:44

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Облекчаваме процедурите за издаване на визи за гражданите на Русия и на бивши съветски републики

България облекчава процедурите за издаване на туристически визи за гражданите на Русия и на бивши съветски републики, предаде bTV. Така държавата се опитва да привлече гости от Русия и Украйна.

Руските туристи ще получават краткосрочни двукратни или многократни визи за една година, ако са ползвали виза и преди. Собствениците на имоти пък ще имат възможност за 3-годишни визи.

Според туристическия бранш, решението е визите да се получават на границата, както е в други страни, които са наши конкуренти.

„Те очакват т. нар. облекчение или като такса на границата, или електронен вариант, както е в Кипър – т.е. да не се минава през визов център, през консулството”, обясни Теменужка Янчева, управител на туроператорска компания.

За децата, които идват на лагер у нас, ще се издават многократни визи, валидни до 5 години.

Хотелиерите не са оптимисти за предприетите мерки. „Когато чувстват, че не са добре приети в България, те ще отидат навсякъде другаде, независимо на каква цена”, коментира Атанас Караиванов – собственик на хотел.

Руските туристи по Черноморието миналата година са били около 650 хиляди, а над 400 хиляди имат имоти у нас.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"