Добро утро, София!

Животът

05-05-2015, 06:00

Снимка:

nothingexpensive.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Да зарадваме празнуващите с по един ароматен подарък

Колко прекрасен вторник! Защо ли? Ето, че е втори пореден работен ден, а утре отново почивка! Какво по-хубаво от това? Вярно – в четвъртък отново сме на работното място, но колко по-приятно би било, ако всяка сядмица имаше по един неработен ден. Ех, мечти, мечти... Но нека се върнем в реалността. А тя сякаш не е толкова неприятна. Ето че днес е отново празник - Св. мъченица Ирина. Затова ако се казвате Ирина, Ирена, Иринка, Ириней, Мирослав, Мирчо, Мирослава, Мира и всякакви производни – честито. Ако пък сте поканен на празник и се чудите какво да купите, то днес може да съчетаете два празника в едно. Какво имаме предвид – днес през далечната 1921 г. Коко Шанел представя легендарния парфюм Chanel No. 5. Повярвайте ни – няма жена, която да не желае да получи подобен подарък!

А ако погледем в световен мащаб има още доста поводи да купим подаръци на някого. Днес е и ден на детето, но в Япония и Южна Корея. Възрастните хора пък празнуват в Палау. Водолазите също имат повод да почерпят, но само тези от Русия. Европейсците пък отбелязваме Деня на Европа, но той е неофициален празник по повод създаването на Съвета на Европа през 1949 г.

Но нека отново се върнем в реалността. И по-точно каква ще е тя днес в София. А положението е почти приемливо – все пак ни очаква слънчев вторник. Вода няма да има само в четири квартала, а от ЧЕЗ ще спрат тока в девет квартала. Имайте само едно на ум от къде ще минавата или къде ще спирате в централните софийски улички, защото заради парада на Гергьовден затварят голяма част от центъра.

Е, каквото и да е положението, надяваме се да имате повече поводи за усмивки. Затова екипът на Sofiautre Ви пожелава спокоен и ведър вторник!