БЧК в Добрич се включва в седмицата за пътна безопасност

Официалното лого на кампанията е: „Спаси живота на децата!”

     В периода от 4 до 10 май 2015 г. Областният съвет на БЧК Добрич ще проведе самостоятелно и в партньорство със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР Добрич, Регионален инспекторат по образование Добрич, РД „Автомолина администрация” следните мероприятия:

-         на 6 май 2015 г. от 9.30 ч. до 11.30 ч. доброволци на БМЧК ще участват в широкообхватен контрол на сектор „Пътна полиция” на пети километър и ще раздават на водачите на МПС брошури и диплянки.

-         на 7 май 2015 г. от 14.00 ч. в Зонален склад на БЧК в с. Победа ще се проведе Областното  сътезнание на ученичиските екип по първа помощ

-         на 9 май 2015 г. от 10.00 ч. на площад Свобода доброволци на БМЧК ще покажат демонстрация по оказване на първа помощ.

Периодът е обявен от ООН за Трета глобална седмица за пътна безопасност. Това е една възможност вниманието на обществото да бъде насочено към проблемите на пътната безопасност и най-вече тази на децата. Поради тази причина, официалното лого на кампанията е: „Спаси живота на децата!”.