Витория Алиата ди Вилафранка: Приветствам Бургас за амбицията да се развива

Мисия Бургас

05-05-2015, 10:03

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бум на желаещи за Международния фолклорен фест в Бургас

Директорът на "Изграждане на административен капацитет" в ЕК и министър Томислав Дончев разгледаха проектите на града

"Приветствам Бургас за амбицията да се развива и за всичко, което сте постигнали. Вашият град показва на практика  как европейските проекти променят в положителна посока живота на хората." Това заяви Витория Алиата ди Вилафранка - директор на дирекция "Изграждане на административен капацитет" в генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, по време на посещението си в Бургас.

Г-жа ди Вилафранка бе придружена от вицепремиера и министър по управление на средствата от Европейски съюз Томислав Дончев.

Заедно с кмета Димитър Николов те посетиха Морска гара, остров Св. Анастасия и новото рибарско пристанище в кв. "Сарафово".

Вилафранка не скри, че е възхитена от постигнатите резултати и динамиката, с която се реализират големи проекти в Бургас. Според нея превръщането на острова в атрактивна и туристическа дестинация е изключително голям успях.

"Направеното в Бургас е показателен пример, че българските общини повишават капацитета си да изпълняват проекти с европейски средства", сподели  министър Томислав Дончев.

Кметът Николов заяви, че Бургас има големи очаквания към програмен период 2014-2020.

"Подготвени сме с нови проекти, които са важни за развитието на града и са инвестиция за бъдещето. Възможностите, които ни предлагат оперативните програми са големи и подхождаме най-отговорно. Надяваме се усилията ни да бъдат оценени, за да може Бургас да се приближи още малко до стандарта на европейските си събратя", допълни бургаският кмет.

По време на визитата си в Бургас директорът на дирекция  "Изграждане на административен капацитет" в генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК Витория Алиата ди Вилафранка бе придружена от народните представители Диана Йорданова, Иван Вълков, Румен Желев и зам.-кмета по ЕП и Околна среда Атанаска Николова.