Крадци на трева потрошиха детска площадка

Животът

05-05-2015, 11:19

Снимка:

Фейсбук, Връбница и Надежда

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска площадка става строеж

Вандали съсипаха най-хубавата детска площадка на Бунарджика (СНИМКИ)

Модерното съоръжение за малчугани се намира в столичния парк „Герена“

Крадци на тревни чимове съсипаха една от най-модерните детски площадки в столичния парк „Герена”. Съоръжението за малчугани беше изградено през зимата с 50 000 лв., които бяха спестени от ремонта на алеите в парка, обясни районният кмет на „Подуяне” Ева Митова пред „Монитор“.

Площадката представлява четири „Пеперудени хълма”, разположени на 700 кв. м. с люлки, пързалки, катерушки, мостче е тунел. На 15 април е започнало и озеленяването с тревни чимове, за да може хлапетата да се пързалят през зимата на хълмовете. Инспекторите са направили проверка на площадката след 10 дни и установили, че вандали са изкопали 3 кв. м. трева, като освен това са изкъртили вратичката и табелата. Не са подминали и люлката, като са успели да откъртят седалката. От районната администрация веднага са извикали изпълнителя на площадка, които е поел ангажимент да ги възстанови до 9 май. 

Щетите са в размер на 4500 лв., изчислиха от кметството. Според нея тревата ще се постеле на някоя вила или къща в близост. „Това не е първият случай, в които граждани смятат, че има по-подходящо място на общинската собственост“, каза Митова. 

Тя съобщи, че веднага е подала сигнал до 5-о РПУ, а площадката е затворена, защото е опасна за хлапетата. „Ще търсим варианти за охрана на парка и поставяне на камери”, каза още Митова.