Тържества и концерти за Деня на Европа

Мисия Бургас

05-05-2015, 14:14

Снимка:

снимка, gotoburgas

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млади готвачи кръстосват вилици в Бургас

Цяла седмица театър, забавни и образователни игри, изложби и спортни мероприятия

За четвърта поредна година Областен информационен център - Бургас, съвместно с Община Бургас, организират тържествено отбелязване на 9 май - Ден на Европа, с провеждането на инициативата "Дни на Европа в Бургас".

Тя ще се проведе от 7 до 12 май и включва информационни събития, концерти, театър, забавни и образователни игри, изложби и спортни мероприятия.

В програмата са включени Спортен празник в ПГЕЕ "Константин Фотинов", европейска разходка с велосипед, представления на Държавен куклен театър Бургас, европейска работилница "Европа в багри" и състезания "Европа за децата".

Две конференции, посветени на науката, образованието и възможностите за обучение в държави - членки на ЕС, ще съберат преподаватели, ученици и студенти, а в самия "Ден на Европа" е предвиден голям концерт с участието на известни бургаски изпълнители.

В рамките на инициативата, всеки ден пред Община Бургас ще има  представители на Областен информационен център - Бургас,  които ще отговарят на актуални въпроси на европейска тематика.