Трафиканти зарязаха бежанци в манастир край Лом

Крими

06-05-2015, 17:51

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Каналджиите платили по 5 лв. за нощувка и изчезнали

27 бежанци от различни държави със статут за пребиваване у нас са били открити вчера в Добридолския манастир край Лом. Това съобщава БиТиВи, позовавайки се на информация от граничните власти. Сред тях са 21 мъже, четири жени и две деца.

Няколко автомобила докарали чужденците в манастира. Водачите им платили по 5 лв. за нощувка и изчезнали. Хората са пренощували в светата обител, след което били изведени от там. Те са били разпитани и върнати обратно в София с автобус. Бил е разпитан и йеромонах Пимен, който подслонил хората.

Предполага се, че целта на групата е била да продължи към границата по пътя си към Западна Европа.

Близо 5 пъти повече бежанци, които се опитват да преминат нелегално северната или западната ни граница, се очакват това лято. Жителите на видинското село Киреево споделят, че водачите на нелегалните маркират пътя към границата предварително, като обозначават пътеките с малки лентички по храстите и дърветата.

141 бежанци са задържани миналата година от видинските граничари. Те контролират територията от дунавската граница от вливането на река Тимок до ломското село Долни Цибър.