Стилиян Петров:В Стара Загора феновете направиха страхотна атмосфера

Българските момчета показаха,че имат качества

Легендата на българския футбол Стилиян Петров, който е лице на Евро 2015 за юноши до 17 г., провеждащо се в България, се изказа ласкаво за феновете и националния отбор след откриването на шампионата. Малките "лъвчета" паднаха с 0:2 от Хърватия, но оставиха добри впечатления с играта си.

"Ние отдавна говорим, че сме загубили интерес към футбола, но всички в Стара Загора днес опровергаха това и показаха какво е българският фен и каква обстановка може да създаде. Единственото лошо е, че загубихме, но нашите момчета се бореха докрай.

Накрая се видя и физическото превъзходство на противника, но не това е най-важното. Ние сме тук, за да сравним часовниците си с европейските грандове. Много приличен мач за България, трудиха се момчетата, просто не успяха да измъкнат нещо.

Развитието е най-важното в българския футбол, днес момчетата показаха, че имат качества. Видя се, че има много интересни момчета днес. А и да не забравяме, че тези момчета не са играли пред 10 хиляди души и това сигурно им е повлияло и изглеждаха малко нервни. Но това е нормално, надявам се да се отпуснат за следващите два двубоя.

"Ние гледаме да извлечем позитивното в нашия отбор. Знаем, че българският футбол не е на нивото, което искаме, но работим, за да стигнем до там. Затова и искаме да дадем шанс на тези млади момчета да се развиват и да се представят навън като българи в чужбина, за да носят успехи на родния футбол."

"Надявам се, че всеки един мач от това европейско ще е с атмосферата като днес. Искам да видя по телевизията как всички стадиони са пълни и на трибуните всичко е положително", сподели Стилиян Петров.