Училище за животни в столичния зоопарк

Срещу 60 лева за 5 дни всяко дете ще може да се потопи в света на дивите животни

Софийският зоопарк организира училище за животни. Срещу 60 лева за 5 дни всяко дете ще може да се потопи в света на дивите животни.

В училището за животни всеки малчуган и тийнейджър ще може да разбере кои са защитените видове, как да опазва природата и дори как да погалиш лъв (е, ако му разрешат). 

„Цената е 60 лева, а заниманията са разнообразни“, обясни д-р Манол Нейков, директор на зоопарка, цитиран от "Труд". 

В екологичния научно-образователен център децата са разделени на две възрастови групи - до 5-и клас и от 5-и до 8-и клас. Занятията се провеждат от понеделник до петък, от 9 до 17 ч. Зооучилището ще работи през юни и юли, а записването за него започва след 12 май.

Обучението се провежда по специално разработена програма за екологично образование в условията, с които разполага паркът. Има и специални занимания за дресировки на кучета и соколи. 

"Групите са девет от по 20 човека, но се налага винаги да записваме допълнително, тъй като местата са ограничени, а желаещите - много. За едно място кандидатстват 10-12 деца", похвали се д-р Нейков. 

За учениците са осигурени специални материали - тетрадки за попълване, бои за рисуване, глина. Изнасят се лекции за различните видове животни, има разходки, игри и много викторини, на които става ясно кой какво е научил.