Пробация за бившия гард на убития бизнесмен Георги Танев

Крими

07-05-2015, 16:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сменовски ще лежи 8 години за убийството на Георги Танев

Горан Горанов вилня и разби килия, преди това заплашваше бургазлии с нож

Районен съд Бургас одобри сключеното между Районна прокуратура Бургас и бившия гард на строителния предприемач Георги Танев - Горан Горанов споразумение за решаване на наказателно дело за унищожаване на държавна собственост. С него на обвиняемия се налага наказание 8 месеца пробация с 3 пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за този срок, периодични срещи с пробационен служител за същия период и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които трябва да положи в рамките на 1 година.
Със споразумението Горанов се признава за виновен в това, че на 22.02.2015 г. около 01,30 ч. в помещение за задържане в гр. Бургас, унищожил чрез дърпане и ритане противозаконно държавни движими вещи - дюшек, плик и ел. крушка на обща стойност 63 лв.
Разследването е установило, че на 21.02.2015 г. обвиняемият е бил настанен от служители на реда в помещение за задържане. Около 01,30 ч. той деформирал с ръце до неизползваемост предпазната решетка на осветително тяло, после счупил самото осветително тяло и скъсал част от дамаската, заедно с дунапрена, на поставения дюшек върху диван в килията. Според държавното обвинение той е направил това умишлено.
Горанов заяви пред съда, че признава вината си и доброволно е подписал споразумението, като се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.
Районен съд Бургас установи, че причинените с деянието имуществени щети са възстановени. Като намери, че предложеното от прокуратурата споразумение отговаря на закона и морала, съдът го одобри. Определението му има последиците на влязла в сила присъда.