Радикалисти от "Ислямска държава" заплашват Колизеума

Свят

07-05-2015, 16:40

Снимка:

putiovka.ru

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Спецслужбите в Италия са на бойна нога

Радикалната групировка „Ислямска държава“ отправи заплахи към жителите на италианската столица. Джихадистите обещаха в скоро време да посетят Колизеума в Рим, пише руският вестник „Независимая газета“, цитиран от БЛИЦ.Серия снимки на въоръжени терористи с черни маски на фона на един от символите на древния град – Колизеума, бяха разпространени тази седмица в социалните мрежи.

Кадрите показват заплашителен надпис, който гласи „Ние сме на вашите улици. Очаквайте часа „Х“. След публикуването на снимките, всички спецслужби в Италия са приведени в режим на повишена бойна готовност.

Председателят на Института за религия и политика Александър Игнатенко подчерта, че към заплахите на ислямистите трябва да се възприемат абсолютно сериозно.

Същевременно и Европейският съюз положи усилия за защита на своите граждани от нападението на радикалната групировка. Брюксел планира откриването на антитерористичен център за обмен на информация за бойците и киберпрестъпниците. Това е един от основните приоритети на Стратегията за сигурност на ЕС до 2020 г., разработвана от Европейската комисия.