Най-странната молба за оставка

ТВ директор подслади огорчението на колегите си с вкусна торта

Програмният директор на американския телевизионен канал Kold TV Марк Хърман подаде най-странното заявление за освобождаване от работа. Той е написал молбата си за оставка на вкусна торта. Това съобщава New York Daily News.

28-годишният жител на Аризона, който се премества да живее в друг град, заради нова работа, решил да смекчи огорчението на колегите си в буквалния смисъл.

Херман заявил, че телевизията и всички онези, с които е работил в продължение на четири години ще му липсват. "Аз и моите колеги бяхме наистина сплотена екип. Мисля, че тортата ще направи раздялата по-малко тъжна. Просто не може да сте тъжни, докато ядете торта, " подчерта той.

New York Daily News пише, че колегите на Херман серазтревожили, щом научили за неговото напускане, но апетитът им не се загубил и те не са се отказали от лакомството.

Служителят поръчал тортата в местната сладкарница. За да изпълнят нестандартната поръчка, той изпратил имейл до пекарната с текста на заявлението.

Отбелязва се, че сладкиша е направен още на следващия ден. Това не е първият път, в който работниците съобщават за решението си да напуснат работа с помощта на сладкарски изделия. През 2013 г. британски митничар също пише молба за оставка на тортата. 31-годишният Крис Холмс обяснил решението с промяна на приоритетите в живота си.