Добро утро, София!

Животът

08-05-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Последен напън

Добро утро, софиянци! Вече сме на финала на седмицата, в която работният процес беше в режим газ-спирачка. След почивната сряда и спокойния четвъртък, за днес остава бързо да довършим всички поставени задачи и недовършени дела. Слава Богу, следващата седмица е изцяло работна.

Ако си мислилите, че се свършило с имените дни, поне за малко, то трябва да Ви съобщим, че се лъжете. В случай че познавате Aрсений или Арсо, стягайте се отново за празненство.

8-ми май отбелязваме и като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. На тази дата се е родил идеолога и създателя на Международното червенокръстко движение – Анри Дюнан. Години по-късно, на същия ден, фармацевтът Джон Пембъртън създава газирана напитка, която става популярна като Coca-Cola. Нека да благодарим за великото откритие и да се наградим по повода с един коктейл Куба Либре. След работа, разбира се. Ако ще го карате само на вода, то знайте, че на няколко места в столицата тя ще бъде кът.

Днес в Южна Корея отбелязват Деня на родителите. И макар да си имаме празник и на мама, и на татко, никак няма да е зле да им благодарим за грижите и да им обърнем повечко внимание днес.

Ако след работа не се чувствате твърде преуморени и не Ви се стои вкъщи, то София е приготвила за вас бурен петък. Днес започва второто издание на Хендмейд фест. Този път кодът е ЛЯТО, а авторите на ръчно правени неща ще ви очакват в НДК с нетърпение. А ако все пак се решили само да се разходите, то знайте, че петъчният ден ще е топъл, но и леко прохладен.

За почитателите на джаз музиката пък са се погрижили хората от Studio 5, които ви канят да послушате пиесите на прекрасният Ангел Заберски – син § Big Band Brazz Associatio. Организаторите обещават, че ще бъдете от първите, които ще се насладят на най-новите вдъхновения на виртуозния композитор. Искате ли да се потопите в "дискотечен режим", то и от ЧЕЗ могат да Ви го осигурят, защото цели 11 квартала ще останат без ток в последния работен ден.

И нека не забравяме кралския концерт - гениалния цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази и Концертгебау камерен оркестър. Наред с виртуоза на сцената на зала 1 в НДК ще се качат британския соло контрабасист Доминик Селдис и младата цигуларка Вилияна Бобева.

Приповдигна ли Ви се настроението?

Е, редно е първо да приключим със задълженията. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава спорна работа и усмихнат ден.