МВР няма да назначава хора за охрана на границата

Ведомството предвижда командироване на полицейски служители от други областни дирекции

На този етап МВР не предвижда назначаване на лица на трудово правоотношение за изпълнение на дейности по охраната на границата. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос, свързан с назначаване и командироване на служители по границата с Турция, предаде 24 часа.

„Със заповед от 10 март 2015 г. са обявени конкурси за постъпване на държавна служба в МВР за 100 щатни бройки”, обясни Бъчварова. Министърът посочи, че новоназначените служители в Смолян ще бъдат разпределени в Ново село, където миграционният натиск е много силен.

„Съвместните дейности на служителите на МВР и на Министерство на отбраната са започнали на 27 април. В изпълнение на съвместна заповед Българската армия оказва логистична подкрепа на МВР по охраната на границата”, заяви Румяна Бъчварова.

Тя каза, че с оглед на повишаването на миграционния натиск по границата, МВР предвижда да бъдат командировани полицейски служители от други областни дирекции на МВР по границата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен