Ветерани от Втората световна война получиха юбилейни медали

Мисия Пловдив

08-05-2015, 15:04

Снимка:

Район Централен

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

По случай 70 години от победата над фашизма

Кметът на район "Централен" Георги Титюков връчи юбилейни медали на 85 ветерани от Втората световна война. Тези достолепни жители на района, преки участници в събитията от 40-те години на миналия век, бяха наградени по време на организирано тържество по случай 70 години от победата над фашизма в Централен клуб на пенсионера, съобщиха от кметството.

"Не съм участвал във война, дано и никога да не участвам. Дядо ми Георги е бил на фронта, там е загинал неговият брат", сподели пред присъстващите Георги Титюков и ги поздрави с двойния празник – 70 години от победата над фашизма и Деня на Европа.


От председателя на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България Атанас Хаджиев районният кмет също получи юбилеен медал.

Децата от ЦДГ "Буратино" и ЦДГ "Искра" отправиха специален поздрав към гостите, а състав "Пейте с нас" към Централен клуб на пенсионера изразиха уважението и почитта си към ветераните като ги върнаха към славните години на победата с емблематични за времето песни.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"