Каратист от Приморско с престижна награда в Швейцария

Спорт

08-05-2015, 15:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приморско става център на волейбола през май

Станимир Киров от СК „Аригато” се завърна с купа от международния турнир

Станимир Киров от СК „Аригато” - Приморско се завърна с купа от международния турнир по карате SWISS OPEN JUNIOR . Той завоюва третото място на престижното състезание, което се  проведе в Станс-Швейцария с участието на отбори от над 17 държави.

Приморският каратист, който се състезава  в категория до 46 кг., се представи великолепно, като победи бойци от едни от най-престижните клубове в света. 

Станимир Киров е една от неоспоримите надежди на спорта в Приморско. Той нееднократно се е изкачвал на челни позиция  в различни турнири в страната. На едно от последните състезания, което се проведе в Шумен, младият каратист завоюва първото място и бе отличен като „най-техничен състезател”. Тези постижения спечелиха доверието на треньорския екип, който го включи в отбора, представящ България на Суис Опън Шампионат в Швейцария. 

Треньор на Станимир Киров е Христо Терзиев - старши треньор на националните отбори за младежи и кадети по карате-шинкиокушин към "Българска национална федерация карате - направление WKO", член на УС на "Федерация българско карате шинкиокушин".