Кирил Добрев мераклия за кмет на кв. „Надежда“

Червеният депутат искал да повтори мандата на покойния си баща

Кирил Добрев се е наточил да се кандидатира за кмет на столичния квартал „Надежда”, предаде БЛИЦ, позовавайки се на информирани източници от социалистическите редици. Сегашният депутат от БСП – Лява България искал час по-скоро да се спаси от банките в Народното събрание и да получи относителна самостоятелност в по-нататъшната си дейност. Затова е избрал район в столицата, свързан с баща му. Покойният Николай Добрев беше кмет именно на „Надежда”.

Социалистите обаче не били склонни да подкрепят кандидатурата му, и то не само заради вътрешнопартийната опозиция в лицето на Кирил Добрев, който постоянно е в някаква разправия с ръководството на партията. Мотивите им били, че от една страна кметът на ГЕРБ в „Надежда” Димитър Димов бил с доста силни позиции и се очаквало да бъде преизбран още на първи тур. 

От друга страна втората силна партия там била ДСБ, откъдето неколкократно беше избирана бившата зам.-председателка на Народното събрание Екатерина Михайлова, и респективно Реформаторския блок сега. От трета страна самите социалисти в „Надежда” не желаели Кирил Добрев за кандидат.

Добрев обаче не искал да се съобрази с тези аргументи и дал две седмици на ръководството на партията да мисли. А пред колеги споделил, че ще остане депутат най-много до отчетно-изборния конгрес на партията, за да изкаже мнението си и след това ще се отдаде на други дейности. Добрев вече беше прокуден от традиционния за него изборен регион София-област и изпратен в Габрово, където учудващо успя да изкара един депутатски мандат.