Разкриха убиеца на детето от куфара

За жестокото деяние е обвинен основният заподозрян Герман Костин

Софийската градска прокуратура и столичната полиция разкриха тежкото убийство на Никита - детето, което беше открито мъртво в куфар край Пасарел. Според разследващите органи отговорен за убийството е основният заподозрян - Герман Костин.

Прокуратурата днес повдигна обвинение на Герман Костин за извършено от него умишлено убийство на 5-годишния Никита, каза говорителят на ВКП Румяна Арнаудова на извънреден брифинг, предаде bTV.

5-годишният Никита Леонтиев беше открит мъртъв в куфар край езерото в Пасарел, а тялото на майка му беше намерено разчленено край Приморско. Откриването на труповете се случи в рамките на две седмици.

След като се развежда със съпруга си, рускинята се мести със сина си в Кипър. След това идва у нас по препоръка на Герман Костин, с когото се познавали отдавна.

Руският бизнесмен беше сред основните заподозрени по двойното убийство, като самият той отричаше да има нещо общо.

Само преди месец психолози от МВР заявиха, че 7 „непроизволни” грешки сочат, че именно Костин е убил Анна и сина й. Той се издал няколко пъти по време на разпитите и изявленията си пред медиите. Този вид грешки всъщност са подробности от престъпленията, които извършителят споделя в защитната си теза, написа преди месец „24 часа”. Той мисли, че са известни на всички, но всъщност само убиецът знае за тези детайли. 

Измислянето на заподозрян, дистанцирането от жертвите и коментарите, че не е бил в страната, когато са умъртвени, след като само убиецът е знаел кога е станало това, са само част от основните психологически показания, с които Герман се е уличил сам. 

Провалът на изследването с полиграфа също показвало, че чужденецът лъже и е замесен в двойното убийство. Разследващите смятаха, че дори идването му в България е планирано и добре подготвено. 

Друг индикатор, че Костин е замесен, е фактът, че сменя показанията си за евентуалния убиец. Първо говори за Паша, после за турчин, след това за съпруга на Анна, който никога не е идвал в страната ни.