Облаци скриват слънцето в неделя

Животът

09-05-2015, 17:20

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Облаците като вдъхновение (Галерия)

10 любопитни факта за 2015 г.

Градусите обаче остават високи

Всички чакаме с нетърпение края на работната седмица, а когато дойде неделя, постепенно започваме да униваме. Разбира се, почивните дни са някак по-пълноценни, ако успеят да ни зарадват със слънце и високи температури. Но този уикенд определено не е на наша страна. В събота видяхме дъжд и облаци, а неделното време... ами, няма да ни изненада с нищо ново.

Градусите на термометрите ще варират между 10 и 20 градуса. Наистина е хубаво човек да бъде оптимист, а ние се грижим за положителното настроение на нашите читатели, затова ви съобщаваме, че вероятността за валежи през последния почивен ден все пак е с 10 процента по-ниска от вчерашната, а числото е именно 63. Положението с облачността е същото – облаците ще покрият 61 процента от небето, а вятърът ще бъде 2,3 метра в секунда, според прогнозата на sinoptik.bg.

Облаците нямат влияние върху природните явления и докато ние слънце може и да не успеем да видим, то все пак ще изгрее, а това ще се случи точно в 06.10 часа. Ако искате да се порадвате на залез, то това вероятно ще може да се случи единствено извън пределите на столицата, но в София светлата част на деня ще приключи в 20.36 часа.

И ако събота беше ден на седмиците, то днес шестиците са на власт – осветеността а нощното небе ще бъде 62 процента. Доста фатално като за идващия понеделник, не мислите ли? Фазата на луната си остава непроменена, но за сметка на това в неделя тя ще бъде в зодиакалния знак на Водолей.