Да изчистим Стара Загора заедно

Животът

09-05-2015, 10:01

Снимка:

Община Стара Загора,архив

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

От днес раздават чували и ръкавици

Започва кампанията за пролетно почистване. Днес, утре, на 16 май и на 17 май, е организирано дежурство на служители във всички Административни бюра на територията на общината. На посочените дати желаещите да се включат в почистването ще могат да получат от чували и ръкавици.

По този начин Община Стара Загора ще се включи в кампанията на BTV Media Grup, с подкрепата на Кмета Живко Тодоров.

Акциите за почистване стартират на 10 май, обявен за Европейски ден за почистване. В този ден гражданите могат да почистват междублокови пространства, около домовете си или на специално указаните места.

На 17 май, когато се отбелязва Международният ден на спорта, ще се почистват зони за спорт и отдих - спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

Районите, определени за почистване са обявени на сайта на Община Стара Загора.

В дните 10 май и 17 май от провежданата кампания "Да изчистим България заедно" гражданите могат да се освободят от едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни дивани, канапета, фотьойли, шкафове, легла и др. подобни) като ги поставят на площадките до контейнерите за смесени битови отпадъци. Дежурни екипи на фирмата по чистотата ще ги извозят до общинското депо за обезвреждане.

В дните на общоградско почистване призоваваме гражданите да събират разделно рециклируемите отпадъци: пластмаса, хартия, картон, стъкло и метали и да ги поставят в цветните контейнери от системата за разделно събиране на отпадъци.

Допълнителна информация можете да получите на телефони: 042/614 601- Станка Атанасова – Началник отдел "Административни бюра" и 042/614 895 - Гино Гинов – Ръководител на Звено "Чистота", както и във всички Административни бюра.