Нови престрелки в Македония (снимки)

Свят

09-05-2015, 10:14

Снимка:

Twitter

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

19 ранени в Скопие след антиправителствен протест (видео)

Безредиците избухнаха в Куманово, твърди се, че полицията се бори с въоръжена група от 70 души

Престрелка избухна в македонския град Куманово, предават местни медии, позовавайки се на неофициални източници и на съобщения в социалните мрежи. Официална информация към момента няма. Градът се намира на 54 км от столицата Скопие, уточнява bTV.

Според електронното издание НОВА, в квартал „Диво населе” полицията е влязла в престрелка с въоръжена група от 70 души. Ранени са най-малко петима души. От тази сутрин органите на реда не позволяват на гражданите да напуснат домовете си и да се движат в центъра на града.

Граждани от Куманово съобщават на медиите, че се чуват изстрели и хеликоптери.
Друго електронно издание Плус инфо твърди, че ранените са най-малко трима. Според електронното издание на вестник Лайм, който излиза на албански език, има пострадали двама полицаи.

Електронното издание МКД твърди, че са ранени трима полицаи.

Албански медии в Македония вчера съобщиха, че се смята, че от Косово е пристигнала въоръжена група, която смята да напада полицейски управления и други държавни институции.

Вчера в Куманово се проведе протест срещу полицейската бруталност.

Международните наблюдатели коментират, че вероятно става въпрос за показна акция на властта, подобна на тази от преди две седмици. На 21 април македонското МВР даде специална пресконференция, на която обясни как се е справило с въоръжени косовари, превзели  караулен пост в село Гошинча.

Отново според анализите - засиленото полицейско присъствие в града има за цел да потуши протестите.

Очаквайте подробности!