Карнобат ще е "Туптящото сърце на Балканите" за втори път

Бургас Лайф

09-05-2015, 15:00

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карнобатлия продава чужда земя за 75 бона

Избират Мис и Мистър Балкански фестивал на изкуствата

От 28 до 31 май за втора по ред година Карнобат отново ще бъде „Туптящото сърце на Балканите". Иновативното събитие ще срещне в рамките на Балканския фестивал на изкуствата, самодейци и професионалисти от различни народности, занимаващи се с най-разнообразни форми на изкуство. 
На три сцени артисти, танцьори, певци и ансамбли ще се представят в рамките на четирите фестивални дни. Неизменна част от събитието ще бъдат Часовете по майстория, в които всеки ще може да пробва своите умения в изработването на различни традиционни и съвременни изделия. А Карнобатският панаир отново ще събере на едно място производители от региона, които ще изложат на щандове своята продукция. 
В рамките на фестивала най-добрите брейкари ще демонстрират техники и умения във второто издание на Брейк батъл 2015. В два от фестивалите дни на сцените ще се проведе Националният конкурс „С песните на Стайка Гьокова". 
Очаква се в града да пристигнат 400 участници от чужбина и 600 от страната. 
Фолклорните ритми ще се слеят с бийтбокс, хип-хоп и рок, а танците на народните ще вървят ръка за ръка със съвременните изкуства.
Балкански фестивал на изкуствата 2015 ще бъде предшестван от Хепънинга „Празник на изкуствата". На 10 май от 10 часа в Градския парк община Карнобат и Агенция „Прима" организират промоционално събитие. Част от него са двата конкурса - за Детска рисунка на асфалт и Мис и Мистър „Балканки фестивал на изкуствата". Те ще бъдат съпътствани от Програма, която ще включва модерно и традиционно изкуство. 
„Завило се балканско хоро" е заключителната активност в Хепънинга. Под звуците на народната музика ще се извие право българско хоро, в което ще е вплетат традиция и съвременност.