Вълна от недоволство срещу фермата за норки край Стара Загора

Мисия

09-05-2015, 13:49

Снимка:

spark-media.ru

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

400 000 норки влизат в газова камера заради кожите им

За 10 дни петицията е подкрепена от 17 594 души

Вълна от недоволство срещу фермата за норки в старозагорското село Маджерито. За десет дни петицията в интернет са подкрепили 17 594 души. " Нека да се спре това нечовешко действие срещу животните. Бизнесмените смятат да умъртвяват животните в газова камера и след това да изпращат кожите им в Полша. Това е брутално действие срещу животните и дивата природа, която се унищожава с всеки изминал ден", заявяват организаторите на петицията.

Припомняме, че фермата поръча 400 000 американски норкизаради кожите им. Те ще бъдат умъртвени в газова камера, а трупчетата - изхвърлени в екарисаж. В момента там вече има 10 000 зверчета, които чакат участта си в клетки. Преди дни служителка обясни пред TV7, че отношението им е хуманно и спазват европейското законодателство. Тя определи умъртвяването като "приспиване". "Това е американска норка, не е дивия вид. Той е селектиран специално, за да бъде отглеждан в клетки", обясни жената.

Ето и някои от коментарите под петицията:

- Не мога да повярвам, че има и малка вероятност това да се случи! В целия ЦИВИЛИЗОВАН свят се затварят фермите за животни, а ние тепърва ще отваряме такива. Още по-жалкото е, че дори не можем да организираме собствен завършен процес, а ще слугуваме и вършим черната работа на поляците. Турското робство си дало своя отпечатък. Да си правят фермата в Полша изродите. Те и без това са шампиони в кожодерството!! А тази измама с газовите кутии за ХУМАННО умъртвяване я пробутвайте на собствените си деца. Те може и да ви повярват...

- Холандия, Великобритания и други държави забраниха отглеждане на животни за кожи, местните тарикати ферма за дране ще правят в 21век. Като им гледам фирмите, няма да чакат на това препитание

- Нямa "хумaнно" отнемaне нa живот- товa е удобният изрaз зa нaсилствено убийство! И животинките ВИНAГИ се дерът живи зa по-кaчествени кожени изделия. НЕ нa всички ферми и фaбрики зa екплоaтaция и убийство нa невинни съществa!

- Не мога да си отговоря на въпроса - как едно убийство и последвала смърт могат да бъдат хуманни? Та това са живи, дишащи същества, със същото туптящо сърце като твоето! Вече сме 21 век, 2015г., до кога още ще използваме животните за дрехи, забавление, храна, тестове? Стига! Големите модни марки все повече и повече налагат изкуствената кожа в колекциите си. Поляците да си намерят друга територия на която да си строят фермата... Малко ли насилие има в България по отношение на животните, че и още да се създава с тази ферма?

Петицията може да подпишете тук.