Добро утро, София!

Животът

10-05-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Да починем като за последно

Неделя е денят, в който обикновено си почиваме най-активно, повечко бездействаме и събираме сили за идната седмица. Чувствата са смесени, тъй като почивката е сладка, но по някое време с ужас си спомняме, че утре пак сме на работа. Спокойно, има време, да не го мислим отсега. Нека се концентрираме върху отдиха. Времето не обещава да е в особено добро настроение, защото облаците ще скрият слънцето, но това не би ви спряло да се разходите, нали? Да излезем навън и да общуваме активно ни съветва и астрологът на BulgariaUtre.

Едно от събитията, които гарантират положителни емоции и нови запознанства, е дневното градско каране на ролери в София. Ентусиастите, които организират щурото забавление, канят както напреднали, така и начинаещи кънкьори, но предупреждават, че протекцията е абсолютно задължителна. Стартът е в 14 ч. от парка Св. Св. Петър и Павел.

Ако пък обичате да усещате твърда почва под краката си, а и няма как да зарежете децата, можете да се включите в последния ден на „Джобен Фестивал – пролет 2015“, където ще има креативни занимания за малки и големи.

Почитателите на тестените изделия най-вероятно ще се усмихнат като разберат, че днес в Тайланд се чества Деня на хлебаря. Е, не е нужно да запрятате ръкави и да се цапате до ушите с брашно. По-добре се наградете с топъл хляб от близката пекарна. А ако някъде по пътя видите книжарница, почерпете се с един интересен роман, тъй като днес е Деня на книгата. Е, вярно, в Германия, но това не е основателна причина за активните читатели да не се зарадват сами.

И докато едни похапват сладко или поглъщат поредната завладяваща история, българските химици празнуват.10-ти май е определен за Професионален празник на химика с решение на Общото събрание на Българската камара на химическата промишленост от 2001 г.

Надяваме се, че ще имате много поводи за радост и усмивки днес, а и не само. Отдъхнете добре, защото следващите пет дни са изцяло работни. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава приятна почивка и запомняща се неделя!