„Студентски град“ готов на протести заради липсата на топла вода

Животът

10-05-2015, 16:14

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осем квартала остават без топла вода от днес

В жилищния комплекс „Топлофикация“ нямала техническа възможност да подава вода от друг източник

Ремонт на тръби остави без топлоподаване няколко столични квартала. Ремонтните дейности ще продължат повече от две седмици. Живеещите на общежитие в „Студентски град“ са сред потърпевшите. Пред Нова телевизия те се заканиха с протести, тъй като нямали друг вариант за справяне с проблема.

Първокурсникът Димитър се жалва, че от чешмата му трети ден тече само ледена вода. Това ще продължи до 20 май. Бойлер в общежитията няма. Вариантите за къпане, според студента, да два – или със студена вода, или при приятел, който не живее в „Студентски град“.

Мария Маринова, която също живее в „Студентки град“, намира за абсурдно в европейска столица 5 квартала да са без топла вода половин месец.

Елизабет Павлова от „Топлофикация“-София обясни, че е необходимо да се направят тези ремонти колкото може по-бързо. „Ако се случи голяма авария през зимата, тогава студентите ще останат не само без топла вода, но и на студено“, поясни Павлова.

Става ясно, че за част от другите засегнати квартали е осигурено временно топлоподаване от други места. В „Студентски град“ обаче „Топлофикация“ няма техническа възможност да подава вода от друг източник.