Добро утро, София!

Животът

11-05-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Да започнем ударно новата работна седмица

Добро утро, софиянци! Ето, че отново дойде началото на работната седмица. Дано сте успели да отпочинете през почивните дни и сте заредени с енергия и сили за предстоящите цели пет работни дни.

Все пак не бързайте да унивате. Повод за радост в днешния ден е Празникът на библиотекаря. Дори и да не сте такива, винаги можете да отпразнувате с интересно четиво под ръка. Ако пък сте от вярващите и имате навика да се молите, то днес има с какво да ви поздравим, защото е Световният ден на молитвата.

Днес отбелязваме също и Празника на солунските двама братя Св. св. Кирил и Методий, честван за първи път в Пловдив през 1851 г. по инициатива на Найден Геров и Пловдивското епархийско класно училище.

Освен с полезна и интересна информация за честванията по света и у нас, можем да улесним днешния Ви ден, като Ви уведомим, че в 17 столични района ще дръпнат шалтера и може да останете на тъмно за известно време.

Само в един от столичните квартали пък ще има планирано прекъсване на водоподаването.

Днес времето няма да е особено благосклонно към нас. Върху главите ни ще се изсипват валежи през целия ден, а навън ще е мрачно и облачно, но в тази ситуация ни остава да се надяваме, че ще ни върви по вода.

Екипът на SofiaUtre Ви пожелава успешна и ползотворна седмица!