Учени от цял свят идват за фестивал в столицата

Животът

11-05-2015, 10:21

Снимка:

britishcouncil.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал на науката в парка „Заимов“

Театър "София" и паркът "Заимов" ще се превърнат в истинско опитно поле за петия поред Фестивал на науката

Театър "София" и паркът "Заимов" ще се превърнат в истинско опитно поле за петия поред Фестивал на науката. Фестивалът, който се организира от Британския съвет под патронажа на МОН, тази година ще събере учени от 5 държави в амбициозна 4-дневна програма със свободен достъп до голяма част от събитията, съобщава "Сега".

Сред гвоздеите в тазгодишната програма е лекцията на еволюционния биолог проф. Ричард Докинс "По-странна, отколкото може да предположим". Проф. Докинс е известен атеист и хуманист, автор на над 10 книги, сред които и бестселърът "Делюзията Бог". 

Заради огромен интерес и изчерпани билети към лекцията му на 16 май проф. Докинс ще изнесе и извънредна презентация на 14 май на обяд на голямата сцена на Театър "София". 

Сред интересните лектори на фестивала е и професорът по невронауки Ръсел Фостър, който ще поведе столичани в света на "Светлината, часовниците и съня" и ще им обясни как светлината създава и регулира 24-часовите циркадиеви ритми и съня (16 май). 

В София за демонстрация на живо пристига и популярният водещ на предаването "Отвъд магията" по National Geographic Channel Дръмънд Мъни-Кутс (DMC), който ще покаже на публиката как особеностите на човешкия мозък правят възможни привидно магични неща (15 май).

Достъпът до свободните събития е срещу пропуск, който до 13 май може да се получи на ул. "Кракра" 7, а в дните на проявите - от специален щанд на фестивала. Билети за платените прояви има на касата на Театър "София" и онлайн на http://www.sofiatheatre.eu.