Премиерът Борисов обяви война на джигитите на пътя

Като видиш някой да кара опасно, звънни в КАТ или застани пред колата му, призова Бойко Борисов

Да обявим война на джигитите на пътя. Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота. Този призив отправи министър-председателят Бойко Борисов по време на церемонията за връчване на годишните награди „Достойните българи” на вестник „24 часа”.

„Не може цяло село да гледа как едни карат като луди и да не направи нищо. Ако се бяха обадили в КАТ, сега петима млади хора щяха да са живи”, заяви Борисов.

„Похвално е, че обръщате внимание на хората, направили нещо добро и достойно, но нека заедно направим живота на тези другите труден”, каза още Борисов.

„Тук сега наградихте човек, спасил живота на бебе, а снощи заради джигита на пътя пет отгледани бебета си отидоха от този свят точно когато трябваше да започне животът им”, посочи Бойко Борисов.

В словото си премиерът благодари на всички хора, участвали в доброволчески и спасителни акции, свързани с бедствията от миналата година – пожарникари, военни, пилоти, лекари, багеристи и пр.

Голяма част от наградите „Достойните българи” бяха дадени именно на хора, участвали в спасителни акции при наводненията от миналата година и снеговалежите от тази.
Борисов връчи наградата на Свилена Дечева – вокалният педагог, подготвил Крисия за второто място на „Детската Евровизия”. Той даде специални медали на самата Крисия, както и на пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови.