Театър под звездите в парка на Военната Академия

София Лайф

11-05-2015, 13:26

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов плаж и летен театър в банята в Банкя

Театрален фестивал "под звездите"

Мая Новоселска ще даде началото на тазгодишното издание на фестивала "София Моно"

Мая Новоселска и нейното "Едно малко радио" ще дадат началото на тазгодишното издание на фестивала "София Моно".

От 29 май до 4 юни в парка на Военната Академия феновете на театъра на открито могат да видят едни от най-добрите постановки от столичния афиш. Тази година в програмата има и две музикални вечери, съобщиха организаторите.

Мая Новоселска открива на 29 май със спектакъла, който й донесе "Аскер 2012" за главна женска роля, "Икар 2012" за главна женска роля и Наградата на независимите театрални критици за 2011 г.

В програмата на фестивала следва един от най-забавните моноспектакли – "Живак" на актьора Димитър Живков. През сезона той отпразнува своето 50-о представление и ако сте го пропуснали, можете да го видите на 30 май.

"Приказка за скитника крал" – адаптация по приказките на Карел Чапек ще зарадва зрителите на 31 май. Постановката е на Столичния куклен театър –с участието на Румен Угрински, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Георги Спасов.

1 и 2 юни са запазени за Камен Донев и неговите два спектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество" и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета".

Белослава и Рут Колева ще направят своя дебют на сцената на "София моно" на 3 юни. Финалната вечер на 4 юни ще бъде джазова – с концерт от поредицата "Харлем джаз".