Пиронкова победена от казахстанка

Цвети загуби с 5:7,1:6 от Зарина Диас

Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир в Рим още в първи кръг. Пловдивчанката бе победена от Зарина Диас (Казахстан) с 5:7, 1:6 за час и половина. Цвети допусна цели 7 пробива от 10 свои сервис гейма.

Само първият сет бе оспорван, като в него най-добрата ни тенисистка достигна до два пробива, но позволи да бъдат направени три при нейн сервис. В края на този сет Пиронкова пропусна две много важни възможности за изравняване.

Загубеният първи сет се отрази на играта на Цвети и тя не бе на ниво през втората част. Не успя да спечели нито един свой сервис гейм и загуби с 1:6 за 32 минути.

Така за седма поредна година Пиронкова отпада от надпреварата още в първи кръг.

Цветана Пиронкова - Зарина Диас 5:7, 1:6

Първи сет
Цветана Пиронкова започва с успешен сервис гейм, в който поведе с 40-15, но се стигна до равенство, преди българката да вземе подаването си – 1:0. Диас изравнява след гейм, в който Цвети взе само една точка. Българката обаче стори същото и отново поведе с 2:1.

Пиронкова пристисна съперничката си, но не успя да стигне до възможност за пробив и отново се стигна до изравняване. Казахстанката обаче успя да пробие сервиса на Цвети и излезе напред в резултата – 2:3.

Представителката на Казахстан допусна двойна грешка за 40-30, а Цвети стигна до първата си точка за пробив и осъществи рибрейк за 3:3. Веднага обаче последва още един загубен сервис гейм от пловдивчанката, който бе затвърден впоследствие и резултатът набъбна до 3:5.

Пиронкова остана в сета с гейм на 15, а веднага след това поведе с 40:0 при сервис на Диас и изравни – 5:5. За съжаление Цвети е пробита отново и Диас ще има втора възможност да затвори сета на свой сервис. Пиронкова стигна до точка за пробив, но не успя да я реализира. Диас пък затвори гейма и сета при втората си възможност – 5:7.

Втори сет
Пиронкова допусна нов пробив още при първото си подаване. Зарина Диас успя да го затвърди бързо и поведе с 2:0. Последва нов пробив при единствената отдала се възможност за казахстанката и резултатът набъбва – 0:3.

Цвети поведе с 40:0 при сервиса на съперничката си, но не успя да се възползва от трите възможности за пробив. Казахстанката спечели следващите пет разигравания и е все по-близо до победата.

Българката явно се предаде и допусна нов пробив за 0:5, а Диас се отпусна и това позволи на Пиронкова да вземе гейм във втория сет. Последва обаче нов пробив при подаването на българката и мачът приключи - 1:6.