Над 1000 варненци на Международния ден на предизвикателството

Спорт

11-05-2015, 16:31

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В нашата страна се провежда за 23-ти път

Над 1000 души се събраха в Морската градина на Варна да наблюдават и участват в отбелязването на Международният ден на предизвикателството, който се провежда по света от 1983 г. В нашата страна е за 23-ти път. Много ученици и техните родитеи се включиха в спортните игри: зумба с осигурен инструктор, лекоатлетически крос, пешеходен поход, теглене на въже, въртене на обръч, както и други занимателни игри. След изтеглена томбола, бяха раздадени много награди осигурени от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" - Община Варна и спортен магазин Декатлон и Българска асоциация "Спорт зе всички".

На официалното откриване присъстваха г-жа Кристиана Генчева – Началник отдел Спорт, г-н Роман Китипов – Заместник-управител на спортен магазин Декатлон - Варна и г-н Иван Иванов – експерт "Спорт" към РИО-Варна, който откри надпреварата и даде старт на спортния празник. Имаше зумба танци с инструкторките Виолина Черамова и Йоана Петрова, рокендрол с участието на състезателите от СК "Старденс" с ръководител Радостина Енчева, мажоретки от СОУ "Димчо Дебелянов" с ръководител Стела Димитрова, а за доброто настроение на всички се грижеше духовият оркестър от Долни Чифлик с ръководител Димо Коритаров. Атрактивни, както винаги бяха участничките от група "Здраве".

Страхотен празник спретнаха във Варна по време на турнира "Кока Кола къп" по футбол. "Спортната база "Младост" прие участниците в състезанията. Сред желаещите да стигнат до призовите места имаше представители на 31 училища. Представители както от Варна, така и от цялата област. В крайна сметка се оказа, че най-добре подготвени за титлата са учениците от СОУ "Найден Геров", които ликуваха с трофея. Победата дойде след дузпи. Така варненци добиха право на участие във финалния републикански кръг