Започна изграждането на новото кръгово по ул. "Отец Паисий"

Мисия Добрич

11-05-2015, 16:53

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започват новото кръгово на бул. "Цар Симеон Велики" до седмица

Строително-ремонтните работи ще се извършват поетапно, без прекъсване на движението

   Община град Добрич уведомява гражданите и гостите на града, че приключиха подготвителните дейности за реализация на обект: „Изграждане на кръстовище за кръгово движение по ул. Отец Паисий и улиците Димитър Петков и Батак“.

На основата на проектната документация в част „Пътно строителна“ бе изготвен технологичен проект с отлагане на кръговото кръстовище на място и уточняване на участъците за изпълнение на нова пътна конструкция и фрезована съществуваща настилка. Избраното проектно решение не излиза извън обхвата на уличната регулация. Кръговият елемент в центъра е с диаметър 20 метра, като сегмента от кръга с ширина 1,5 метра е предвиден с паважна настилка за аварийно осигуряване. Външният диаметър ограничаващ движението е 35 метра. Лентата за движение в кръга е с ширина 7,5 метра. Решението предвижда в източната част (към ул. Батак) да не се излиза от съществуващото пътно платно. В западната част (вливането и отливането към ул. Димитър Петков) се предвижда навлизане с 4 метра в съществуващия паркинг към сградата на бившата стоматология, и с 14 метра в югозападната част – също паркинг. Входящите радиуси в кръстовището са с радиус 11 до 14 метра, което ограничава скоростта на навлизане до 30-35 километра в час. По улица Отец Паисий –

северната част се предвижда маркиране на разделителен остров с ширина 1 метър, а по ул. Димитър Петков ще се оформи разделителна ивица с ширина 2 метра. В центъра на кръга се предвижда да се монтира осветително тяло. Следвайки вече наложената организация на движение в изградени такива кръстовища предимство за движение в новоизгражданото кръстовище ще имат движещите се в кръга МПС.

    Пешеходните пътеки в зоната на кръговото кръстовище ще се изпълнят като повдигнати.

В Програмата за капиталови разходи за 2015 година са предвидени 120 000 лева за финансиране на пътно-строителните работи.

Строително-ремонтните работи ще се извършват поетапно, без прекъсване на движението, но при въвеждане на определени ограничения. Изпълнителя на дейностите ще извърши необходимата временна организация на движението и сигнализация на участъците в ремонт.

От общината призовават всички участници в движението за повишено внимание, стриктно спазване на пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните работи и да не се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Община град Добрич поднася извиненията си за неудобствата, които ще съпътстват времетраенето на ремонта.

Очакваме реконструкцията на кръстовището да приключи до 1 юни 2015 година.